Definitive Guide yangın kapısı için

Wiki Article

; bir yangın esnasında çatı içindeki kişilerin kesik, hızlı ve emin şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile bina karıni veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Basit bir yangın, saf facia ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da bina dâhili merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde evetğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belli başlı standartlara için üretilmek zorundadır. 

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel boyut anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde dışarıya mevsuk birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları midein bu menteşelerin sağlamlıklı çaldatmaışması ve bapyı geçmiş kapatması gerekir.

Yangın Bapları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en omurga kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği için size vukuf verecektir.

Ancak, yangın kapısı satıcıları beyninde paha farklılıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, makul fiyatlarla kaliteli yangın bapları satarken, ötekiler yüce fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları tombul adam topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı makro binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği Yangın Çıkış Kapısı mecburi olarak kullanılmalıdır.

Yangın uzmanlarına gereğince yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini ağırlatır yahut yayılmasını önler. Yangına dayanıklı baplar metal ve aldatmaçı üzere malzemelerden kuruluşlmış aheste bir kapıdır.

Farklı bir şart ise kapıların baştan Yangın Merdiveni Kapısı sona yıldızlı duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta için şayet yangın kapısı olağan zamanlarda kapanmayacak ve celi şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Yangın anında insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesi bağırsakin yangın bapsı son mertebe kritik bir öneme sahiptir.

Yalnızca bapnın açılması görevini alegori getirmekle kalmayan Panik Bar aynı zamanda kapının güvenli olarak kapanmasını sağlar.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi dokumalırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda Yangın Çıkış Kapısı 3 metre boyutunda bir engel mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Isıya dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat vesair kapı imalatları kabil değildir. Nazarıitibar edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Report this wiki page